Herbalife | Tea Mix & Herbal Aloe

Bismillah

Tempoh hari kita dah sharing is caring tentang fast food paling sihat sekali di dunia iaitu Herbalife Formula 1, kan?

Aci tak, hari ni nak share tentang teamix, herbal aloe dan NRG tea Herbalife ni? Mungkin ada antara pembaca yang pelik, berapa banyak da produk herbalife yang nak kena hamek. Konfius mak~ Ada ke macam tu? Ke aku je yang fikir bukan-bukan. Ok fine tak baik. Dah jom kita teruskan. Nanti masa menceburui kita pulak. Ahaks

Secara asasnya, produk Herbalife adalah makanan biasa yang macam kita makan hari-hari cuma dalam bentuk fast food. Senang, cepat dan jimat! Shake adalah makanan utama, sementara produk lain adalah pelengkap hidup kepada shake ni bagi manusia di abad ini yang suka makan tak tentu arah. Ihik!

Bayangkan lah ye. Kita dah makan, makanan sihat, berkhasiat segala. Tapi kita tak jaga pun detokfikasi, dan organ dalaman kita. Jadi rugilah supply yang masuk dalam badan kita yang sihat-sihat belaka tu kan.

Entah kenapa aku suka untuk berkongsi mengenai penggunaan Herbalife. Untuk makluman, kami seisi keluarga menggunakan produk ini sejak akhir Mac yang lepas. Alhamdulillah, bagi yang berdisplin, sudah menampakkan kesannya- jerawat kurang dan berat badan turun.



Dari kiri : Tea Mix , Omega 3 (untuk Juan, bertujuan memecahkan lemak dalam darah) dan kanan sekali adalah Herbal Aloe Concentrate. Atas Herbal Aloe adalah contoh sudu Herbalife

Tea Mix Hibiscus Lemon


Sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!

Ok itu perkataan pertama untuk teamix. Jangan imagine macam teh o kat kedai lak. Yang itu manis leting!

Teamix ni kalau lepas aku makan makanan berat mesti aku bancuh teamix ni panas. Memang terasa badan tengah buat kerja sebab teamix ni bantu increase metabolisme badan dan bakar sekala kalori yang kita baru makan tadi.

Ala-ala senaman 30 minit. Tapi takdelah deelop muscle bagai. Cuma energi macam lepas senaman, rasa bertenaga dan kdang rasa berpeluh sikit.

Teh yang mengandungi anti oksida dan kebaikan thermogenic dari teh hijau dan berupaya mempercepatkan pembakaran kalori untuk membantu penurunan berat badan.

Kelebihan
• Membantu mempercepatkan kadar pembakaran lemak dan kalori
• Membantu pemberi tenaga
• Melindungi badan daripada radikal bebas
• Mendapat kebaikan daripada teh hijau
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung, kanser dan juga ulser
• Rendah kalori dan karbohidrat
• Ianya mudah larut dalam air

Info

Minuman Tea Mix(sejuk atau panas) membantu kita sentiasa rasa bertenaga. Bagi sesetengah orang, pengambilan minum ini di waktu malam membuatkan mereka berjaga malam dan sukar untuk tidur.

*Biasanya saya akan ambil ini setiap kali ke pesta/ kenduri yang membuatkan saya akan makan dengan banyak sekali. :p

Kaedah pemakanan


• 1 sudu kecil teh + 300ml air (sejuk atau panas) dan kacau

Herbal Aloe Concentrate

Itu sebab, aku sukaaaaaaaaaaaaaaaa sangat share pada orang ramai tentang antara produk peberet ai dalam Herbalife iaitu Herbal Aloe ni. Untuk tahu fungsi aloe ni pada badan boleh klik pada Pengalaman bersama aloe vera di bawah ini.

Pengalaman bersama aloe vera bukan pengalaman tinggal bersama tapi pengalaman menggunakannya. Ok jangan salah faham, bahaya

"Kesannya? Mantop.

Sebelum ni, berak 2 kali seminggu adalah achievement aku yang boleh dibanggakan jugaklakan? Sekarang, hari-hari, ngkau! Pengiraannya mudah sahaja. Apabila dinding usus kita dah bersih dan licin macam kulit muka yang kita dok jaga tepek sana sini hari-hari tu, jadi mudahlah makanan yang kita makan meresap khasiat-khasiat daripada makanan tersebut. Jadi, makan sikit je pun dah terasa kenyang. Lepas tu, bila sampah sarap dan kotoran tiada di dinding tersebut, usus kita lebih sihat dan perut jadi lebih lega dan proses pembuangan pun menjadi lebih efektif. Yelah, jalan dah clear dan tak jem, jadi cepatla 'dia' lalu dan pffffft, kaboom! Lega~"


Produk ini tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit.
Menariknya,Herbal Aloe juga boleh merawat individu yang mempunyai masalah jerawat samada dengan kaedah minum atau menyapu Herbal Aloe ke muka. Tapi agak pedih sikit bagi kulit yang bermasalah jerawat yang agak teruk

Membantu proses penghadaman makanan dan pembuangan toksin berlebihan dalam badan melalui pembersihan perut.

Kebaikan

• Membersihkan badan daripada toksin
• Meningkatkan penyerapan nutrisi
• Meningkatkan kesihatan badan
• Mengandungi anti oksida

Info

Herbal Aloe Concentrate diperbuat daripada pokok aloe vera yang mengandungi enzim yang asli, vitamin, mineral dan asid amino yang membantu proses penghadaman.

Kaedah pemakanan

Campurkan 3 penutup botol Herbal Aloe + 300 ml air sejuk dan minum.

Baiklah cukup setakat itu kelas kita pada hari ini, sekiranya berminat nak tahu info lebih simple, fun and magical hubungi kami di  +6012-3141422

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

JuaNadiah 2013