Kebaikan Herbalife Formula 1 dan Formula 3

Bismillah

Ramai orang tanya, apa kebaikan Herbalife? Dulu aku tak pernah imagine Herbalife ni banyak produk. Ingatkan satu je. Jadi, kat sini aku share sikit tentang core produk Herbalife yang sama untuk semua program baik turun berat badan, naik berat badan, improve masalah kesihatan, masalah kulit dan healthy breakfast iaitu Herbalife Formula 1 dan Formula 3 yang dibancuh bersama menjadi sebuah shake. Hah? Sebuah? Ok sorry tak jumpa penjodoh bilangan yang sesuai dengan shake. Segelas mungkin?
 
Sebelum tu kita buat comparison breakfast kita pagi ni, boleh?


Semoga info di atas membantu, kerana kalau kita ambil karbo berlebihan dan disimpan menjadi lemak, keadaan badan adalah sebelah kiri itu. Badan mula menjadi cepat letih, malas, susah bangun, cepat mengah dan mengantuk je kat kelas dan tempat kerja. Biasanya kami akan offer percuma pada sesiapa yang ingin buat body analysis dan dengan itu kita akan tahu berapa % lemak dalam badan kita. Lemak terbahagi kepada 2 iaitu lemak bawah kulit dan lemak di organ. Kedu-duanya adalah ibu segala penyakit. Boleh imagine bila sianga yam kita akan lihat lemak putih di bahagian ayam. Yek, bayangkan dalam badan kita lemak macam tu tebal kemain n banyak pulak tu?
 
Body fat bawah kulit



Lemak di organ amat bahaya kerana menganggu sistem badan





Jadi macammana nak kurangkan lemak yang makin lama makin tebal tu? Ada 4 cara :


  1. Kurangkan pengambilan kalorie setiap hari
  2. Minum air yang sangat banyak
  3. Pergerakan yang aktif 
  4. Senaman 
Apa pun, kesihatan badan kita dipengaruhi oleh 70% daripada pemakanan dan 30% daripada senaman. Jadi fokus kepada kedua-duanya!

Herbalife ada jawapannya! Herbalife is a healthy lifestyle beb.



Herbalife Soy Protein Formula 1


 
Produk ini tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit.

Apa tu?

Ala macam makan nasi+sayur+ayam. Kelebihan F1 :

  1. 55 nutrisi dan 18 asid amino
  2. Kalori sangat rendah 90-250 kalori je
  3. Senang danc epat gila nak ready
  4.  Sedap! Ada 5 perisa, stawberi,cappucino,coklat,vanilla, tropical fruit.


 

 Khasiatnya?

WOW!

Jadi, bila badan dapat nutrisi yang lengkap, sel-tisu-organ-sistem pun jadi lancar dan sihat. Insya Allah semua masalah kesihatan boleh improve kepada yang lebih baik. Namun, Herbalife tidak akan claim bahawa boleh mengubati penyakit. Tapi adalah logik, sekiranya kita bawakan input yang baik untuk badan, insya Allah output pun jadi baik.

Yang bestnya soya yang digunakan oleh Herbalife adalah isolated saoya yang telah diextract keluar lactic acidnya, insya Allah high grade soya!

Sedikit info lagi dalam Fi, terdapat 18 asi amino dimana dalam setiap hormon dalam badan kita memerlukan satu asid amino yang berlainan. Sekiranya anda mengalam imbalanced hormone, Insya allah Herbalife menyediakan keperluan secukupnya untuk anda!

Apa lagi?





Terkejut?


Janganlah macam tu, sebab ada lagi produk best ni.

Formula 3 Blended soy protein and whey protein

Dulu, beginilah daguku.

Over taw!

Dan satu lagi masalah untuk orang kurus macam aku adalah BUNCIT

Dan aku selalu berusaha gigih untuk buat sit up setiap pagi.

And i've no idea langsung yang aku buncit sebab kekurangan protein.

Info :  perempuan memerlukan sekitar 65-75 gram protein. Daging ayam mempunyai sekitar 25 gram protein, telur dalam nasi lemak sekita 5 gram.

Alhamdulillah Formula 3 mempunyai 2 jenis protein

  • Soy protein untuk beri tenaga pada badan
  • Whey protein untuk bantu develop muscle (bantu bahagian flabby dan shape up badan)

Produk ini tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit. 

Ok, lets say ada yang nak normal diet dengan skip makan. Dari mana mereka dapat energy untuk perform kerja atau nak pergi kelas? Energi tersebut diambil sikit-sikit daripada otot dalam badan. Menyebabkan badan kekurangan berat otot dan bila kita timbang badan, oh berat badan turun banyaknya! Apabila, kita kembali ke pada pemakanan harian yang biasa, berat badan naik mendadak kerana berat oto rendah dan pembakaran kalori dalam badan berlaku dengan sangat perlahan.

Apa pulak kelebihan Formula 3 ni?
  1. Bantu tahan lapar
  2. Shape up badan (buktinya aku dah takdok double chin!)
  3. Bagi energy especially sport perfomance untuk atlit
  4. Bantu turun berat badan dengan lebih cepat
So, ini lah shake kami setiap pagi! F1+F3. YUMMY
 GRAB YOUR HEALTHY BREAKFAST TODAY!


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Kebaikan Herbalife Formula 1 dan Formula 3

Hadri Noordin said...

xder keburukan ke...sebab sy dngr dripada membe.. slepas 10 thun penggunaan, kulit akan jadi kering, betul ke? mcm xpercaya apa dia ckp... just want more info je... trima kasih kongsi..

Nurul Nadiah Ahmad & Khairil Syazwan Khalil said...

saya baru perasan komen ni. Insya Allah produk dah 33 tahun do 88 buah negara. Banyak testimoni mengatakan kulit makin lembap sebab peminuman air yang cukup. Insya Allah kalau nak lebih yakin boleh hadir ke gathering pengguna herbalife. 0123141422 untuk pertanyaan lanjut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

JuaNadiah 2013