Allah turunkan hujan, sebab nak bagi pelangi


Bismillah.

Sekarang dah jam 1.04 pagi dan sepatutnya aku dah terbongkang sekarang tapi mengenangkan semangat meluap-luap balik focus group Mael bersama tim aku tadi memang tak lah aku nak tidur kan. Macam cacing kerawit kepanasan, ok ini over. Macam tangan kena panas cili tak boleh nak dok diam. Dalam kepala otak ligat fikir DAILY ACTIVITIES. Walhal, esok aku dah berazam nak pergi booth jam 10pagi dah ada kat sana. Bersama sidelines yang hebak-hebak rasa diri ini sangat kecil dan comel kerana baru berjinak-jinak dengan booth. Aku wajib jugak mempunyai pengalaman dengan DMO booth supaya boleh dikongsi dengan organisasi sendiri nanti. Insya Allah.

Pengalaman booth yang benar-benar BELAJAR yang tak sembang dari bukak sampai tutup booth! Ahaks

Mukaddimah yang agak panjang di situ. Ok bai nak tido sambung esok pagi lepas sahur ye tawan-tawan! :O

*Sambung.

AHAD 1158pm 12 Ogos 2012

Alhamdulillah seronok seronok seronok. STS tadi dengar sharing Aunty Kamilah memang berdesap desup. Dia cakap lembut je tapi kelakar yang amat. Nakal jugak ye beliau. Hahahah! Antara yang paling tak boleh lupa bila dia tanya,

Kenapa nak buat herbalife? Kalau sebab duit, income, nak beli rumah dan sebagainya itu adalah keperluan hidup. Belum cukup kuat alasan tersebut untuk kita sukses. Tapi bila kita set impian sebenar-benar impian, susah mencabar macammana sekalipun kita akan redah!

Oleh yang demikian, keluarlah aku dan suami daripada comfort zone, balik je STS terus ke Alamanda dan tegur hampir 20 orang untuk kongsi tentang Herbalife. Rejection? Semua! No problemmm! Kebetulan Aliff diculik pakciknya dan apalagi kami berdating sambil kerjaanlah.

Malu memang tak usah sebut. Dalam kepala otak dah susun ayat baik punya. Ketaq lutut semua ada. Peluh je tak sempat keluar sebab sejukkan aircond. Tapi seronok bila 2-3 orang yang dah kita approach, berani tu datang tiba-tiba!

Niyah.Start small. Keep consistent. Success will come. Yeyeeehhh insya Allah.

Alhamdulillah, bermulanya minggu lepas, aku telah mula keluar daripada comfort zone sedikit demi sedikit. Nak berjaya, kena buat benda yang tak selesa. Betul tak. Kalau dah selesa memang melekaaat je lah kita kat tempat yang sama. Tak naik-naik dah lah. Aku pasti semuanya bijak pandai nak mentafsir maksud aku ni kan.

Sepanjang bulan Jun, Julai dan Ogos sebenarnya banyak mengajar aku erti muhasabah diri. Lalu, belog menjadi mangsa pengabaian sejati. Tak reti eksperesi diri dalam keadaan muhasabah diri. Insya Allah bakalan berkongsi kisah jatuh bangun ketika dalam herbalife. Wah jatuh bangun dah gaya bertahun-tahun bikin bisnes? Sekadar berkongsi :p

Aliff kini triple manja. Ibu dah decide hantar ke rumah pengasuh. Sementara dalam tempoh ibu build up everything in Herbalife. Bagi ibu masa sehingga hujung tahun pwishhhh~ Agak mencabar di situ membawa Aliff ketika bulan Ramadhan ke masjid. Bawak jugakkk! Paksa diri. Tapi kalau Aliff penat dan menangis, habis energi pada layan Aliff lah jawabnya. No problem!!!! Insya Allah bakalan jadi Syeikh al-Muhammad al-Aliff. Amin ya Rabb. Khalifah Allah yang unggul.

Curi gambar mama teh lagi!

Wahai semua perindu syurga, ayuh qiyam semuanya malam ini. Nak iktikaf di mana kita? Masjid UIA kesayangan lah beb. Haih~ Ghinduuu. Sempena Ramadhan semakin menampakkan penghujungnya, sedikit perkongsian tentang bagaimana memaksimakan peluang yang datang singgah setahun sekali je ni :|Semoga bermanfaat!

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Search

JuaNadiah 2013