Kuantan lagi?

Bismillah

Kemain raya hari tu kami pulun raya bebetul bersempena semua ahli keluarga dapat berkumpul lengkap kan? Lepas habis raya kat KL, balik Terengganu beraya sana. Singgah pulak Kuantan ada wedding sebelum balik Kajang. Rehat jap, balik Muar pulak. Adohai sakan sungguh kita ye dik Fateh beraya ye.

Alhamdulillah berkesempatan jumpa sedara mara dan kenalan. Bila lagi ye dak nak berjumpa bersembang bagai nak ghak kan. Masa raya je lah. Masa lain memasing dah bz bizun kerja.

Apa ke hey, tajuk entri puding raja ni?

Puding raja ni sejenis pencuci mulut. Kalau bercakap pasal pencuci mulut, aku lah syiok sekalikan. First time rasa masa nikah kakak ipar dengan abang aku. Kakak ipar, Kak Yuni orang kontan kan. Puding raja kan berasal dari Pekanlah kalau tak silap aku.

Terlupa pulak interview kak yuni asal usul puding raja.



Serius sedap.

Cuba tau. 

Kalau 1 bekas gini mau RM45 jugok


Dalam dessert puding raja ni ada pisang yang digoreng guna minyak sapi, jala mas (kuning telur) ceri dan prun. Dihidangkan dengan krim susunya , masya Allah. Kalau makan sejuk-sejuk lagilah~ Alahai meleleh sudah.

Kalau singgah kuantan, kena cari puding raja ni, ok?

Nak rasa dan buat order? Boleh lawat blog ni http://myroyalpudding.blogspot.com

Tapi kalau nak try buat sendiri boleh try resepi kat blog ni 


Kenapa pergi kuantan?

Oh ada wedding hanks, adik kak Yuni. Kat sana kami sewa homestay di Kuantan. Dekat je dengan rumah diorang kat, lorong Tok Sira. Ya Allah aku suka gila rumah sewa ni! Cantik dan besar. Style rumah orang kaya lama. Dah la dekat gila dengan Pantai Teluk Cempedak.

Harga satu malam RM 350. Ada 5 bilik. Dapur siap ada dapur gas, sabun cuci pinggan, pinggan, mangkuk, gelas, peti ais, microwave, sudu garfu pisau semua ada! Paling heaven ada washing machine siap dengan sabun basuh dan dryer lagi. Semua bilik ada aircond. Pendek kata sangat selesa.

Oh oh ada pokok rambutan dan bush rambutan lagi :)

Highly recommended!










On d way nak beraya le kekononnya pakcik ni.



Sempat lagi kami ambik angin kat Pantai Teluk Cempedak. Seronoknya. Ramai orang dan still rasa damai dan tenang. Tak sesak sangat. Tetiba eh terserempak dengan Su pulak. Dating dengan suami katanya. Memanglah terkejut kan sebab dia cakap dari rumah dia ke pantai TC sejam jugak. Allah memang nak temukan kami.

Tak boleh lama duduk situ sebab dah senja dan angin kuat pulak. Tak bawak topi adik.



Tak sempat nak berjalan mana pun kat sini. Nanti pergi zero to hero kita cari tempat makan best lagi kat sini deh. Sampai Kajang, bungkusan Herbalife menyambut kepulangan ku ewah. Ada apa Herbalife bagi aku plop doh ni. Bukak je, eh dapat hadiah sudu. Macam tetau je rumah ni dah kekurangan sudu. Rupanya abang cakap menang cabutan bertuah requalifying supervisor. Maceh Herbalife. Sayang dia!


Kemain lapor sampai rumah, sempatla masak mi campak-campak, makan anak beranak. Lamanya rasa tak memasak. Kena pasang cita-cita balik nak main masak-masak kat dapur. Uwaaa kali ni ada assistant 2 orang hero :p


So macammana raya korang? Kesian kan. Dah habis raya baru nak update. Dah basi lah cerita saya. Sekian

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Kuantan lagi?

Azhanie said...

T/K sudi promosi blog kami.

Tihara said...

bestnya puding tu, belum pernah rasa walau orang pahang,,kuantan pun dah lama tak jejak :)

MaMa Rey said...

belum pernah rasa puding ni..
pic akhir tu..haduii terliur pula ..;)

Deqla Manjew said...

sedapnye makanan.. nyum3.. meriah ye raya.. ;)

Search

JuaNadiah 2013