Klinik Kesihatan Sg Chuah, Selangor

Bismillah

Hari Isnin minggu lepas iaitu Fateh berumur 16 hari baru berpeluang nak buat report di klinik kesihatan. Yelah anakanda kan keluar hospital hari ke 7 dah hari Sabtu. Ahad tutup. Isnin pulak salah pergi klinik, terpergi Bangi. Selasa sampai Jumaat sibuk yang amat dengan appointment hospital dan ngurut. Nak tak nak, terpaksa pospone pada Isnin minggu lepas.

Asalnya aku tahu je, kawasan Sg Ramal kena register kat Klinik Sg Chua, tapi kemalasan melampau sebab dah kena merentas highway ke arah sana la pulak, tu yang sengaja pergi Bangi. Alih-alih klinik Bangi tak sudi boleh terima kami sebab di luar kawasan. Sobsss

*Membawa diri ke klinik Sg Chua.

Hati berdebar-debar sungguh sebab memang bajet kena marahlah dengan pihak klinik sebab lambat sangat reportnya kan. Baby dah 16 hari.

Resah gelisah sungguh hati ini sepanjang perjalanan ke sana.

Sesampai kat sana. Kagum la sekejap kan. Sebab klinik macam baru, cantik, luas dan tak berapa ramai orang. Yelah aku sampai pun dah dalam jam 11 pagi. Memang logik lah kan orang ramai dah balik. 

Menurut misi kat bahagian ibu dan anak, walaupun rehat jam 1 tengahari, biasanya akan ada staff jugak yang jaga kaunter pendaftaran supaya setiap yag datang boleh terus register walaupun dalam masa rehat.

Dan yang paling bestnya, aku sikit pun tak kena marah atau kena tegur sebab lambat ke apa? Dalam hati aku, best gila klinik ni!

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, daripada ambik darah Fateh untuk kuning-hantar ke makmal-jumpa doktor yang ni agak lama sikit menunggu sebab ramai orangkan?-misi check luka aku dan buka buku untuk Aliff. Antara yang aku perasan;

  • misi semuanya baik dan lembut-lembut belaka. Layanan tip top
  • keadaan klinik tak terlalu busy walaupun agak ramai orang
  • keadaan klinik tenang dan menenangkan
  • klinik sangat luas banyak tempat duduk
  • parking senang

Setakat ni jelah agaknya pemerhatian aku. Yelah baru pertama kali pergi. Mungkin next time boleh komen lelebih sikit. Kadang-kadang first sight ni semua nampak indah kan. Hopefully insya Allah berpanjangan baik-baiklah ye.

Insya Allah bakal follow up Fateh di sini!

E-eh Fateh ni tidur kemain banyak betul sound effect dia. Kejap gelak kejap sedih. Tetiba kan?

berusaha habis untuk snap pintu masuk klinik

Sila rujuk open hour klinik. Menangis datang time tutup

Boleh nanti ayah layan Aliff kat sini

Banyakkan parkingnya?

Cantik dan luas

Ni alamat klinik dan infonya.

Klinik Kesihatan Sg Chua
Kaw. Perindustrian Sg Chua,
Sg Ramal Luar
43000 Sungai Chua,
Kajang, Selangor
Tel : 03-87336775
Faks : 03-87336772

Kalau dari Sg Ramal Dalam rumah aku lah kan, buat uturn kat exit nak masuk bandar Kajang. Nanti jumpa simpang masuk kiri, slow lepastu ada simpang masuk kiri, kat situ ada signboard klinik kesihatan ada signboard kawasan perindustrian. Lepas tu amik kiri lagi. Janganlah ada yang sesat kalau guna direction ni, sebab aku ni jenis fail bagi direction.


-------------

Dalam pada kesibukan ulang alik ke hospital, klinik dan mengurut, kat rumah ni pun busy jugak menarima kunjungan kawan-kawan yang datang nak ziarah baby. 

Orang datang rumah bawak rahmat.

Jadi, meh datang rumahku meh. Bawak rahmat dan berkat. Bukan bawak Encik Rahmat lah polak ye?

Ok merepeks je manjang mak pantang sorang ni kaaan?

Kadang tu syioknya bila orang datang, hilang sikit rasa bosan tukan. Kalau duduk sorang-sorang tu kadang-kadang tak pepasal datang perasaan sedih nak menangis. Memang ini semua foyo! Biasalah post-birth syndrome, eh sukahati je bagi nama. Tak kisahlah adik beradik lah tu.

14 years of friendship

Yey, akhirnya baby Kauthar datang ziarah baby fateh, paling ditunggu-tunggu. Kakak 15 hari! Kalau dulu jumpa-jumpaan dalam perut je. Hanya perasaan dan hati je berbicara sesama mereka, tapi kali ini dipertemukan mata ke mata. Ehem!

Mama Kauthar dan aku adalah bestfriend forevah dari form 2 lagi, 14 tahun. Sekarang dah 28 tahun. OMG dah 14 tahun lamanya berkawan. Lobang hidung mu pun aku ingat, Alia! Belakang tu pun bestfriend forevah, Syaila dan bawah ni pun bestfriend forevah Atiyah, Aniah. Ada lagi tapi belum nampak lubang hidung lagi, iaitu Fae, Liana dan Najwa. Kirim salam la kan Najwa tu, nun jemen di sana.

Takpe Fateh nanti kita tuntut hadiah besar dari auntie Yu okai?


Mummy Niah, Mama Tiyah dan Uncle Aiman


Lepas tu adik beradik abah semuanya datang. Amboih ni betul-betul rombongan cik Kiah ni. Tengok tu ramai kemain. Kebetulan adik beradik abah semuanya perempuan, so abah susah sikitlah nak ngejoin2 celah-celah kesibukan wanita-wanita ini. Paling best mak pantang jugak yang tolong amikkan gambar ni.


Hah ni paling syiok, kebetulan diorang datang agak lambat dah nak dekat maghrib, apa lagi buka puasa jelah n solat sekali kat rumah aku kan? Kalau dah namanya herbalife sejati, semua pong wajiblah berbuka dengan kurma dan SHAKE herbalife kita kannnnn? Ha tersenyum simpul memasing. "Minum shake bagi habis, lepas tu semua orang kena timbangggg!"Hambik. 

Maaplah kawan-kawan semua, kalau dah tersinggah berbuka di rumah coach pengurusan berat badan dengan menggunakan program nutrisi Herbalife di sekitar Bangi, Kajang, Bandar Seri Putra, Nilai, Sg Besi, Serdang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Taman Melawati, Taman Permata, Gombak, Ampang memang beginilah layanan kami :)

Banggalah kejap mak pantang, shake campak-campak kena puji sedap. Ehew hew

Kalau nak tahu, macam nilah orang herbalife atau dalam program herbalife berbuka puasa. Simple dan mudah. Senang. Kan?

Lepas tu solat maghrib dan boleh makan macam biasa. Selepas terawih pun boleh.


Masa perut kosong dan berasid, janganlah kita terkejutkan perut yang berehat tu dengan makanan berat-berat. Makin nak sihat organ segala, jadi terkejut pulak mereka. Bagilah can oragan macam perut rehat serehat rehatnya. Supaya kekal sihat nak bekerja 11 bulan lagi akan datang.



Dalam pada tu sempat lagi ada cita-cita nak habiskan baca few books during pantang ni. Amboih, semoga istiqomah ye ibu? Salah satu buku yang sedang dibacakan

Go for gold by John C Maxwell

Penulisan dia sangat simple dan BEST. Simple sebab pecahan topik ikut week by week semua sekali ada 26 topik so maksudnya ada 26 minggu. So satu page untuk satu minggu ada 7 pages, Monday, Tuesday lalalla..Sunday. Simple kan. Setiap hari ada pecan lagi dari topik utama. Paham ke tak ni eh? Ala paham lah eh eh eh? Memang simple dan mudah faham dan insya Allah semua orang boleh punya ciri-ciri kepimpinan yang baik. Amin insya Allah!

Nanti mak pantang dah habis baca buku ni kita buat satu entri okehs uols, ok geli. K bai

Posted in , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Klinik Kesihatan Sg Chuah, Selangor

HASRUL HASSAN said...

As-Salam. Wahh ... Klinik Baru nampak segak la. Dalam berpantang ehh?

Seronok, memang best dapat kunjungan kawan-kawan yang dah lama kenal. Kami sendiri pun camtu gak. Ramai yang kenal sejak sekolah rendah still contact, malah saling bertandang. Anak-anak pun dah saling kenal dah walaupun setahun 2-3 kali jumpa je.

Cute Mum said...

Masa pregnantkan Sara memang checkup kat klinik sini sbb dok sg ramal dalam.. nadiah pon dok sg ramal dlm ker?
servis kat sini ok jer... nurse pin baik2...
selamat berpantang yer..

Nurul Nadiah+Khairil Syazwan said...

Tuan @Hasrul Hassan : Mekasih sudi singgah blog usang ni. Insya Allah banyak lagi nak menuntut dengan tuan.

@cute Mum : Haah sg Ramal aman damai. akak dok mana? Raya meh singgah rumah hehe

Search

JuaNadiah 2013